Konferensteknik

Konferensteknik, AV-teknik

Vi har lösningar för mötesrum och konferenser när det gäller ljud och bild med eller utan styrsystem.

Kontroll/Styrsystem

Med ett styrsystem blir handhavandet enkelt, möjligheten att göra avancerad teknik användarvänligt.

Med användaren i fokus så handlar det oftast om att skala ner antal val man kan göra och istället skapa olika förinställningar som handhar de funktioner slutanvändaren behöver.

Det kan vara en enkel styrpanel för projektor och filmduk i en lektionssal eller konferensrum men även mer komplexa system där både ljud och bild skall integreras med andra funktioner som belysning och mörkläggning, det är oftast fantasin sätter gränserna.

Valet på styrenhet bestäms av vad man skall styra och vad man vill uppnå men också budget, ibland blir den enkla panelen med 4st uppmärkta knappar bäst och ibland så passar det bättre med ett skräddarsytt användargränssnitt på en pekskärm osv.

Vi är återförsäljare utav flera olika styrsystem och anpassar val av utrustning utifrån behovet sedan så installerar vi och utför samtliga styrsystemsprogrammeringar så att vi kan lämna över en färdig och lättanvänd anläggning.

”Vi tycker inte att kvalitén sitter i antalet knappar utan tvärt om”

Bildteknik

Vi säljer och monterar professionella system anpassat för användaren och lokalen, skärm eller projektorer med duk.

Vi brukar börja med att göra en behovsanalys som utgår ifrån vilket arbetssätt ni vill använda er av i den överskådliga framtiden. Därefter tittar man på vilken lösning som passar för det arbetssättet och därefter väljs lämplig utrustning. Med denna turordning gör du rätt investering utan onödiga kostnader.

Det viktigaste vid val av bildkälla är att du kommer att se bilden som skall visas bra och då kommer bildstorleken att vara helt avgörande. Generellt är det då så att skärmar är lämpliga i mindre och medelstora rum och projektorer medelstora och större lokaler. Önskas andra hjälpmedel som tex skrivtavla användas i mötesrummet är även det något som hänsyn måste tas till då bildskärm blockerar ytan för andra hjälpmedel vilket projektorn inte gör.

Det finns olika skolor beroende på vem man frågar och vem de representerar. Vår uppfattning är att på de vanligaste typerna, LCD kontra Plasma och DLP kontra LCD är skillnaderna marginella.

Att tänka på vid val av projektor/skärm

  • Vilken upplösning?
  • Antal datorer som skall anslutas samtidigt?
  • Lämplig ljusstyrka?
  • Närskjutande eller traditionell lösning.
  • Skall PC/Video/DVD/TV kunna visas?
  • Rätt typ av anslutningar. DVI, HDMI, VGA, Display-

Port, HDbase-T m.fl.

  • Interaktivt eller ej.
  • Brinntid på lampor.

Vi har lösningar för användaren att enkelt kunna koppla upp sin egen dator eller mediakälla även kallat BYOD (bring your own device).  Hör av dig så kan vi komma med ett förslag som passar just er och eran lokal.